Student Welcome Event 2023

20 december 2023

Op woensdag 8 oktober organiseerde VLUHR-i het Student Welcome Event voor inkomende internationale studenten die geselecteerd werden voor een Brains on the Move-beurs. Het evenement werd enkele jaren geleden gelanceerd als kick-off voor World@School. Dat is nog steeds het uitgangspunt, maar intussen is het zoveel meer geworden. Dit event is voor het VLUHR-i team een mooie gelegenheid om de inkomende studenten die een Master Mind of Priority Country Programme beurs ontvangen, persoonlijk te ontmoeten. Het event is dan meteen ook de ideale gelegenheid om de studenten extra te informeren over Vlaanderen, Brussel en mogelijkheden tijdens en na hun studies hier. Ook voor de studenten onderling is dit evenement een unieke netwerkopportuniteit om in contact te komen met internationale studenten in de verschillende Vlaamse studentensteden. Dit jaar waren voor het eerst ook enkele vertegenwoordigers van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen aanwezig.

Het evenement ging van start met een informatieve sessie in de kantoren van VLUHR in de Ravensteingalerij. Naast de voorstelling van het VLUHR-i team en het delen van informatie over Vlaanderen en Brussel, werden twee tweedejaars Master Mind studenten aan het woord gelaten over hun studie-ervaring en het World@School-project, een project dat met veel enthousiasme onthaald werd. Het eerste deel van deze avond werd afgesloten in kleine discussiegroepjes, waar de studenten tot interessante inzichten kwamen die ze nadien graag met de groep aanwezigen deelden.

Het tweede deel van de avond werd ingeleid door gids Christophe Devriendt, die ons meenam voor een wandeling door historisch Brussel. Eindigen deden we in een Brusselse horecazaak waar we samen genoten van enkele Belgische klassiekers, waaronder frietjes met stoofvlees en een Brusselse wafel. Gedurende de avond waren enkele leden van het VLUHR-i team beschikbaar voor vragen allerhande, gaande van de aanvraagprocedure voor het zoekjaar, over de mogelijkheden van stage na afstuderen en world@school, tot tips over concertagenda’s en vrijetijdsbesteding. Het was een geslaagd event, zowel voor VLUHR-i als voor de studenten!

Student Welcome Event 2023

Gerelateerd nieuws

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.


Van 8 tot 12 november 2023 nam VLUHR deel aan de European Higher Education Fair Indonesia in Surabaya en Jakarta. In de marge van deze rekruteringsbeurs, heeft de Belgische ambassade in Jakarta ook een bezoek aan het ministerie van onderwijs georganiseerd. Dit gaf aanleiding tot enkele boeiende inzichten.