Mobiliteit

Op deze pagina vindt u extra informatie terug bij enkele van onze interne opdrachten en activiteiten die voor u als internationaliseringsprofessional nuttig zijn, en onder het actieplan mobiliteit "Brains on the Move" van het departement Onderwijs en Vorming vallen. Vind een overzicht van alle oproepen voor de beurzenprogramma’s terug, kijk de rekruteringsbeurzenkalender na, schrijf u in voor het leuke World@School-project, bekijk de richtlijnen rond de gezamenlijke opleidingen en de zomercampussen én maak kennis met de leerstoelen!

Student kijkt naar een kaart

Studentenmobiliteit

VLUHR-i beheert de beurzen gelinkt aan het Actieplan Mobiliteit "Brains on the Move", dat gesubsidieerd wordt door het departement Onderwijs en Vorming. Op deze pagina vind je een overzicht van alle beurzen-oproepen terug.

Lees meer
Nafsa

Rekruteringsbeurzen

VLUHR-i neemt jaarlijks deel aan internationale rekruteringsbeurzen om Vlaanderen en Brussel als studiebestemming te promoten bij potentiële studenten.

Lees meer
Wereldbol

World@School

The World@School is een project dat Study in Flanders uitrolde in het schooljaar 2017-2018, met steun van het departement Onderwijs en Vorming, om internationalisering te promoten in secundaire en middelbare scholen.

Lees meer
Twee studentes zijn aan het wandelen

Zomercampussen

Het departement Onderwijs en Vorming kent per academiejaar een financiering toe aan vijf zomercampussen georganiseerd aan de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen. Het financieringsprogramma wordt beheerd door VLUHR-i.

Lees meer
Mensen werken aan een bureau

Gezamenlijke opleidingen

Het departement Onderwijs en Vorming kent een aanloopsubsidie toe aan bachelor- en/of masteropleidingen die gezamenlijk worden aangeboden met (een) buitenlandse instelling(en). VLUHR-i beheert en ondersteunt het financieringsprogramma.

Lees meer
Lege stoelen in een klaslokaal

Leerstoelen

Via de leerstoelen kunnen jaarlijks drie professoren uit Vlaamse universiteiten als gastprofessor aan de slag in de Verenigde Staten. Het is een samenwerking tussen de Vlaamse en Amerikaanse universiteiten en het departement Onderwijs en Vorming.

Lees meer