Mobiliteit

Op deze pagina vindt u extra informatie terug bij enkele van onze interne opdrachten en activiteiten die voor u als internationaliseringsprofessional nuttig zijn, en onder het actieplan mobiliteit "Brains on the Move" van het departement Onderwijs en Vorming vallen. Vind een overzicht van alle oproepen voor de beurzenprogramma’s terug, kijk de rekruteringsbeurzenkalender na, schrijf u in voor het leuke World@School-project, bekijk de richtlijnen rond de gezamenlijke opleidingen en de zomercampussen én maak kennis met de leerstoelen!

Photo by Nick Seagrave

Studentenmobiliteit

VLUHR-i beheert de beurzen gelinkt aan het Actieplan Mobiliteit "Brains on the Move", dat gesubsidieerd wordt door het departement Onderwijs en Vorming. Op deze pagina vind je een overzicht van alle beurzen-oproepen terug.

Lees meer
Af7dbb00 0a20 4019 b977 bdf0c02b8215

Rekruteringsbeurzen

VLUHR-i ondersteunt de promotie van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen bij potentiële internationale studenten door deel te nemen aan internationale rekruteringsbeurzen onder de vlag "Study in Flanders".

Lees meer
Photo by Adolfo Félix

World@School

The World@School is een project dat Study in Flanders uitrolde in het schooljaar 2017-2018, met steun van het departement Onderwijs en Vorming, om internationalisering te promoten in secundaire en middelbare scholen.

Lees meer
Clarisse meyer UI Sgc A0y Lr A unsplash 1

Zomercampussen

Het departement Onderwijs en Vorming kent per academiejaar een financiering toe aan vijf zomercampussen georganiseerd aan de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen. Het financieringsprogramma wordt beheerd door VLUHR-i.

Lees meer
Marvin meyer SYTO3xs06f U unsplash

Gezamenlijke opleidingen

Het departement Onderwijs en Vorming kent een aanloopsubsidie toe aan bachelor- en/of masteropleidingen die gezamenlijk worden aangeboden met (een) buitenlandse instelling(en). VLUHR-i beheert en ondersteunt het financieringsprogramma.

Lees meer
Photo by Nathan Dumlao

Leerstoelen

Via de leerstoelen kunnen jaarlijks drie professoren uit Vlaamse universiteiten als gastprofessor aan de slag in de Verenigde Staten. Het is een samenwerking tussen de Vlaamse en Amerikaanse universiteiten en het departement Onderwijs en Vorming.

Lees meer

Onze pijlers

Element5 digital j CI Mc Op F Hig unsplash

Internationale marketing en promotie van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen

VLUHR-i ontwikkelt en realiseert een impactvolle gezamenlijke internationale marketing en promotie van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen als state-of-the-art studie- en kennisbestemming. Kom hier te weten hoe we dit doen.

Lees meer
Photo by lucas wesney

Optimale en efficiënte ondersteuning van studenten- en stafmobiliteit

Het verwerven van internationale en interculturele competenties wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van studenten aan de hogeronderwijsinstellingen. Mobiliteit is daartoe één van de belangrijkste middelen.

Lees meer
International flags

Kennis- en expertisenetwerk over internationalisering in het hoger onderwijs

VLUHR-i wil een kennis- en netwerkplatform zijn voor alle internationaliseringsprofessionals binnen de hogeronderwijsinstellingen. Lees hier hoe we kennis en expertise over internationalisering in het hoger onderwijs delen.

Lees meer