Lerende netwerken

Lerende netwerken

Samen internationalisering versterken

In de lerende netwerken van VLUHR-i wisselen hogeronderwijsprofessionals vanuit een gezamenlijke interesse voor een bepaald kennisgebied, kennis en ervaringen uit. Zo ontwikkelen we nieuwe inzichten, oplossingen of werkwijzen.

Het creëren van een netwerk dat alle internationaliseringsprofessionals van universiteiten en hogescholen groepeert is één van de opdrachten van VLUHR-i. Binnen deze community volgen we (internationale) trends actief op en delen we goede praktijken m.b.t. een brede waaier van thema’s die binnen de internationalisering van het hoger onderwijs aan bod komen.

Een lerend netwerk kan fysiek of virtueel plaatsvinden, het kan de vorm aannemen van een workshop, seminarie, infosessie, noem maar op, en wordt georganiseerd voor leidinggevenden en stafmedewerkers, onderwijzend en administratief personeel binnen het werkveld Internationalisering van het Vlaamse hoger onderwijs. Waar relevant wordt samengewerkt met externe organisaties (EPOS, VLIR-UOS, DAAD, NUFFIC,...). Zo boeken we een gestage vooruitgang op het gebied van internationale samenwerking in het domein van onderwijs en vorming.

Toekomstige activiteiten

Momenteel staan er geen activiteiten gepland.