VLUHR-i zoekt internationale studenten voor World @ School

24 mei 2024
Logos World School Study in Flanders en VLUHR i

VLUHR-i zoekt internationale studenten voor World @ School

In academiejaar 2024-2025 brengt het World@School project opnieuw internationale studenten van Vlaamse universiteiten en hogescholen in contact met lagere en/of middelbare scholen. Daarom is VLUHR-i is voor volgend academiejaar op zoek naar internationale studenten die willen deelnemen aan dit project door een presentatie of workshop te geven over hun land van herkomst (lokale gewoonten en gebruiken, taal, muziek, feestdagen, enz). De scholieren komen door het project (wellicht) een eerste keer in contact met internationalisering en de internationale studenten leren Vlaanderen op een andere manier kennen.

Het thema van de activiteit wordt door de student en de school in onderling overleg bepaald. Na afloop van de activiteit ontvangt de internationale student een financiële vergoeding van VLUHR-i, dankzij de steun van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Voor de scholen is dit aanbod volledig gratis, ter ondersteuning van de internationalisering op school.

VLUHR-i wil een warme oproep doen aan de hogeronderwijsinstellingen om het project World@School bekend te maken bij hun internationale studenten van academiejaar 2024-2025 (diplomastudenten, uitwisselingsstudenten Erasmus+, enz.). Deze Engelstalige flyer (pdf) kan gebruikt worden om de actie te promoten.

Geïnteresseerde studenten kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier voor studenten op onze website.

Geïnteresseerde scholen kunnen zich ook reeds aanmelden voor academiejaar 2024-2025 via het aanmeldingsformulier voor scholen op onze website.

Gerelateerd nieuws

27 juni 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.