VDAB biedt advies en begeleiding naar werk voor hoogopgeleide anderstaligen

18 mei 2022

VDAB biedt advies en begeleiding naar werk voor hoogopgeleide anderstaligen

Wist je dat hoogopgeleide nieuwkomers die een job op niveau zoeken in Vlaanderen, advies en begeleiding op maat kunnen krijgen via VDAB? Wie een diploma hoger onderwijs behaalde in het land van herkomst, maar ook wie in België al een vervolgopleiding volgde, kan terecht bij een gespecialiseerde bemiddelaar voor een adviesgesprek. Op basis van de competenties en het jobdoelwit van de werkzoekende, adviseert de bemiddelaar over de mogelijke stappen. Bijvoorbeeld begeleiding bij diploma-erkenning, intensieve stage- en jobhunting, Nederlands voor hooggeschoolden of mentoring naar werk.

Ook ex-studenten met een zoekjaar zijn welkom bij VDAB. Raad hen aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven bij VDAB en een afspraak te plannen voor een eerste gesprek. Hoe meer tijd nog rest van hun zoekjaar, hoe meer mogelijkheden tot begeleiding er zijn.

> Werkzoekenden met interesse kunnen online een afspraak maken via vdab.be/anderstalig-hoogopgeleid. Ze vinden er ook heel wat informatie om zelfstandig aan de slag te gaan.

> Op vdab.be/werken-als-nieuwkomer vinden ze meer algemene info over VDAB en de dienstverlening voor nieuwkomers.

SAVE THE DATE: Lerend Netwerk - 9 juni 2022

VLUHR-i nodigt je uit voor een kort lerend netwerk hierover met Joke Jacobs, Expert Dienstverlening bij VDAB.

Het lerend netwerk gaat online door op donderdag 9 juni van 11.00 tot 12.00u.

Inschrijven kan vanaf nu via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws

27 juni 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.