VDAB biedt advies en begeleiding naar werk voor hoogopgeleide anderstaligen

18 mei 2022

VDAB biedt advies en begeleiding naar werk voor hoogopgeleide anderstaligen

Wist je dat hoogopgeleide nieuwkomers die een job op niveau zoeken in Vlaanderen, advies en begeleiding op maat kunnen krijgen via VDAB? Wie een diploma hoger onderwijs behaalde in het land van herkomst, maar ook wie in Belgiƫ al een vervolgopleiding volgde, kan terecht bij een gespecialiseerde bemiddelaar voor een adviesgesprek. Op basis van de competenties en het jobdoelwit van de werkzoekende, adviseert de bemiddelaar over de mogelijke stappen. Bijvoorbeeld begeleiding bij diploma-erkenning, intensieve stage- en jobhunting, Nederlands voor hooggeschoolden of mentoring naar werk.

Ook ex-studenten met een zoekjaar zijn welkom bij VDAB. Raad hen aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven bij VDAB en een afspraak te plannen voor een eerste gesprek. Hoe meer tijd nog rest van hun zoekjaar, hoe meer mogelijkheden tot begeleiding er zijn.

> Werkzoekenden met interesse kunnen online een afspraak maken via vdab.be/anderstalig-hoogopgeleid. Ze vinden er ook heel wat informatie om zelfstandig aan de slag te gaan.

> Op vdab.be/werken-als-nieuwkomer vinden ze meer algemene info over VDAB en de dienstverlening voor nieuwkomers.

SAVE THE DATE: Lerend Netwerk - 9 juni 2022

VLUHR-i nodigt je uit voor een kort lerend netwerk hierover met Joke Jacobs, Expert Dienstverlening bij VDAB.

Het lerend netwerk gaat online door op donderdag 9 juni van 11.00 tot 12.00u.

Inschrijven kan vanaf nu via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws

Op uitnodiging van de President van de Zuid-Afrikaanse Republiek, Z.E. Cyril Ramaphosa, brachten Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een staatsbezoek aan Zuid-Afrika van woensdag 22 tot en met maandag 27 maart 2023. Ons vorstenpaar werd vergezeld door een bedrijfs- en academische delegatie, waar 4 Vlaamse rectoren en 5 algemeen directeurs deel van uitmaakten.

In maart, april en mei organiseerde VLUHR-i de selecties van de beurzenprogramma's van Brains on the Move. Voor het Priority Country Programme, The Washington Center, de Zomercampussen en Gezamenlijke opleidingen zijn de resultaten reeds gekend. De resultaten van ASEM Work Placement Programme en Master Mind Scholarship zullen bekend gemaakt worden in de nieuwsbrief van juni 2023.