VDAB biedt advies en begeleiding naar werk voor hoogopgeleide anderstaligen

18 mei 2022

VDAB biedt advies en begeleiding naar werk voor hoogopgeleide anderstaligen

Wist je dat hoogopgeleide nieuwkomers die een job op niveau zoeken in Vlaanderen, advies en begeleiding op maat kunnen krijgen via VDAB? Wie een diploma hoger onderwijs behaalde in het land van herkomst, maar ook wie in Belgiƫ al een vervolgopleiding volgde, kan terecht bij een gespecialiseerde bemiddelaar voor een adviesgesprek. Op basis van de competenties en het jobdoelwit van de werkzoekende, adviseert de bemiddelaar over de mogelijke stappen. Bijvoorbeeld begeleiding bij diploma-erkenning, intensieve stage- en jobhunting, Nederlands voor hooggeschoolden of mentoring naar werk.

Ook ex-studenten met een zoekjaar zijn welkom bij VDAB. Raad hen aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven bij VDAB en een afspraak te plannen voor een eerste gesprek. Hoe meer tijd nog rest van hun zoekjaar, hoe meer mogelijkheden tot begeleiding er zijn.

> Werkzoekenden met interesse kunnen online een afspraak maken via vdab.be/anderstalig-hoogopgeleid. Ze vinden er ook heel wat informatie om zelfstandig aan de slag te gaan.

> Op vdab.be/werken-als-nieuwkomer vinden ze meer algemene info over VDAB en de dienstverlening voor nieuwkomers.

SAVE THE DATE: Lerend Netwerk - 9 juni 2022

VLUHR-i nodigt je uit voor een kort lerend netwerk hierover met Joke Jacobs, Expert Dienstverlening bij VDAB.

Het lerend netwerk gaat online door op donderdag 9 juni van 11.00 tot 12.00u.

Inschrijven kan vanaf nu via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws

Op 19 december 2022 werd het Ministerieel Besluit Brains on the Move ondertekend door minister Ben Weyts. Met dit MB wordt de jaarlijkse subsidie voor het actieplan Mobiliteit aan VLUHR toegekend. Net zoals vorig jaar bedraagt het totale budget 4.080.000 euro. Het VLUHR-i team kan de verschillende beursoproepen dus nog net voor de feestdagen bekendmaken aan de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.

Het Flanders Trainee Programme (FTP) biedt beurzen aan voor stages in multilaterale organisaties. Enkele van deze organisaties vragen dat de stagiairs een preselectie doorlopen hebben voor de uiteindelijke toekenning van de stageplaats. Het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken (DKBUZA) heeft VLUHR-i gevraagd om deze preselectie uit te voeren. Bij deze wordt de oproep gelanceerd voor stages bij OESO, UNESCO, UNWTO of FAO.