Toots Thielemans Jazz Award voor alumnus Master Mind student EhB

30 juni 2022

Toots Thielemans Jazz Award voor alumnus Master Mind student EhB

De Toots Thielemans Jazz Award, een initiatief van het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel), wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest verdienstelijke studenten uit de jazz-afdeling. Het conservatorium schenkt de winnaars een geldprijs en biedt een concert aan. Zo wil de instelling jong jazztalent stimuleren om het beste van zichzelf te geven en de fundamenten te leggen voor een latere carrière.

In 2022, bij de 100e verjaardag van de geboortedag van Toots, ging de award naar Jasen Weaver, een jonge contrabassist uit New Orleans die dankzij de Master Mind beurs van de Vlaamse Gemeenschap zijn diploma behaalde aan de Erasmushogeschool Brussel. Vooraleer hij aan het KCB kwam studeren was Jasen al een veel gevraagde bassist die zijn sporen verdiende bij onder andere Jason Marsalis, Dee Dee Bridgewater en het New Orleans Jazz Orchestra. Hij bracht op 10 mei tijdens de award ceremonie in Bozar een set met eigen werk, uitgevoerd door zijn internationale sextet.

Jason Weaver

Kom meer te weten over Jasen Weaver: https://www.jasenweaver.com/

Gerelateerd nieuws

The French Embassy has several scholarship programmes available for academic and scientific mobility between France and Belgium during the 2024-2025 academic year.

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.