Toots Thielemans Jazz Award voor alumnus Master Mind student EhB

30 juni 2022

Toots Thielemans Jazz Award voor alumnus Master Mind student EhB

De Toots Thielemans Jazz Award, een initiatief van het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel), wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest verdienstelijke studenten uit de jazz-afdeling. Het conservatorium schenkt de winnaars een geldprijs en biedt een concert aan. Zo wil de instelling jong jazztalent stimuleren om het beste van zichzelf te geven en de fundamenten te leggen voor een latere carrière.

In 2022, bij de 100e verjaardag van de geboortedag van Toots, ging de award naar Jasen Weaver, een jonge contrabassist uit New Orleans die dankzij de Master Mind beurs van de Vlaamse Gemeenschap zijn diploma behaalde aan de Erasmushogeschool Brussel. Vooraleer hij aan het KCB kwam studeren was Jasen al een veel gevraagde bassist die zijn sporen verdiende bij onder andere Jason Marsalis, Dee Dee Bridgewater en het New Orleans Jazz Orchestra. Hij bracht op 10 mei tijdens de award ceremonie in Bozar een set met eigen werk, uitgevoerd door zijn internationale sextet.

Jason Weaver

Kom meer te weten over Jasen Weaver: https://www.jasenweaver.com/

Gerelateerd nieuws

Op 19 december 2022 werd het Ministerieel Besluit Brains on the Move ondertekend door minister Ben Weyts. Met dit MB wordt de jaarlijkse subsidie voor het actieplan Mobiliteit aan VLUHR toegekend. Net zoals vorig jaar bedraagt het totale budget 4.080.000 euro. Het VLUHR-i team kan de verschillende beursoproepen dus nog net voor de feestdagen bekendmaken aan de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.

Het Flanders Trainee Programme (FTP) biedt beurzen aan voor stages in multilaterale organisaties. Enkele van deze organisaties vragen dat de stagiairs een preselectie doorlopen hebben voor de uiteindelijke toekenning van de stageplaats. Het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken (DKBUZA) heeft VLUHR-i gevraagd om deze preselectie uit te voeren. Bij deze wordt de oproep gelanceerd voor stages bij OESO, UNESCO, UNWTO of FAO.