Toots Thielemans Jazz Award voor alumnus Master Mind student EhB

30 juni 2022

Toots Thielemans Jazz Award voor alumnus Master Mind student EhB

De Toots Thielemans Jazz Award, een initiatief van het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel), wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest verdienstelijke studenten uit de jazz-afdeling. Het conservatorium schenkt de winnaars een geldprijs en biedt een concert aan. Zo wil de instelling jong jazztalent stimuleren om het beste van zichzelf te geven en de fundamenten te leggen voor een latere carrière.

In 2022, bij de 100e verjaardag van de geboortedag van Toots, ging de award naar Jasen Weaver, een jonge contrabassist uit New Orleans die dankzij de Master Mind beurs van de Vlaamse Gemeenschap zijn diploma behaalde aan de Erasmushogeschool Brussel. Vooraleer hij aan het KCB kwam studeren was Jasen al een veel gevraagde bassist die zijn sporen verdiende bij onder andere Jason Marsalis, Dee Dee Bridgewater en het New Orleans Jazz Orchestra. Hij bracht op 10 mei tijdens de award ceremonie in Bozar een set met eigen werk, uitgevoerd door zijn internationale sextet.

Jason Weaver

Kom meer te weten over Jasen Weaver: https://www.jasenweaver.com/

Gerelateerd nieuws

27 juni 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.