Thomas More student neemt deel aan Belgische economische missie naar Senegal

3 juli 2023

Tot zijn grote spijt moest algemeen directeur Stijn Coenen op het laatste moment verstek laten gaan voor deze misse naar Senegal van 21 tot 25 mei 2023. Issa Gavage, student Automotive Management aan Thomas More, die de algemeen directeur zou vergezellen stond er dus plots alleen voor als ambassadeur van zijn hogeschool. Hij was bovendien de jongste deelnemer en de enige student in een Belgische delegatie van zo’n 350 ministers, ambassadeurs, academici en bedrijfsleiders uit diverse sectoren.

Zelf noemt hij het vooral een avontuur, maar tegelijkertijd ook één van zijn grootste professionele prestaties tot nu toe. Hij had er dan ook echt naartoe geleefd na 6 maanden van intensieve voorbereiding.

Tijdens de reis kreeg Issa de kans om de economische situatie van Senegal, de opportuniteiten in het land en hun toekomstige economische plannen te ontdekken. Als half-Senegalees en student Automotive Management aan de Thomas More hogeschool wilde hij meer te weten komen over de economische situatie van Senegal, de markt begrijpen, opportuniteiten zoeken in verschillende sectoren en zijn netwerk uitbreiden. Dankzij de vele seminaries, bezoeken en evenementen tijdens de missie is hij daar, naar eigen zeggen, zeker in geslaagd en heeft hij zijn doel zelfs overtroffen!

Issa Gavage is ook echt vereerd dat hij keynote speaker mocht zijn tijdens een van de seminaries waarin hij de kans kreeg om zijn verhaal te delen over zijn schoolproject in Oeganda en hoe hij mogelijkheden vond om beide landen te helpen hun land te ontwikkelen door gebruik te maken van alle sterke punten van het land en deze te implementeren in andere Afrikaanse landen door middel van samenwerkingen.

Maar bovenal is Issa algemeen directeur Stijn Coenen dankbaar voor zijn geloof in hem en zijn projecten en voor deze uitzonderlijke kans om te mogen deelnemen aan de missie.

TM Coenen en Issa

Gerelateerd nieuws

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.


Van 8 tot 12 november 2023 nam VLUHR deel aan de European Higher Education Fair Indonesia in Surabaya en Jakarta. In de marge van deze rekruteringsbeurs, heeft de Belgische ambassade in Jakarta ook een bezoek aan het ministerie van onderwijs georganiseerd. Dit gaf aanleiding tot enkele boeiende inzichten.