Student Welcome Event

20 december 2022

Student Welcome Event 2022

Op dinsdagavond, 25 oktober organiseerde VLUHR-i een Student Welcome Event voor de inkomende internationale studenten die geselecteerd werden voor een beurs van Brains on the Move. Het evenement werd enkele jaren geleden gelanceerd als kick-off voor World@School. Dat is nog steeds het uitgangspunt, maar het is ook zoveel meer geworden. Na enkele (gedeeltelijk) online edities, kon het event dit jaar weer fysiek doorgaan, wat voor het VLUHR-i team een gelegenheid was om de inkomende studenten die een Master Mind of Priority Country Programme beurs krijgen in levenden lijve te ontmoeten. Dit komt de administratieve opvolging van hun dossier zeker ten goede. Verder is het een moment om deze studenten te informeren over Vlaanderen en Brussel en de kansen die ze hier krijgen. Ook voor de studenten onderling is het unieke gelegenheid om internationale studenten van verschillende Vlaamse studentensteden te leren kennen.

008 Groepsfoto
© Student Welcome 2022

Het evenement ging van start met een informatief gedeelte in de kantoren van VLUHR in de Ravensteingalerij. Naast de voorstelling van het VLUHR-i team en het delen van informatie over Vlaanderen en Brussel, werden ook twee tweedejaars Master Mind studenten aan het woord gelaten over hun studie-ervaring en over het World@School-project. Beide studenten waren zeer enthousiast over het project en raadden hun medestudenten aan om zich hiervoor in te schrijven. Vervolgens werd het eerste deel van de avond afgesloten met enkele discussies in kleinere groepjes.

Daarna kwam de gids ons oppikken voor een wandeling in het historisch centrum van Brussel, die eindigde in één van de Brusselse horecazaken waar een Belgische maaltijd geserveerd werd. De geïnteresseerden konden op het einde nog genieten van de degustatie van enkele Belgische bieren. Tussen de bedrijven door waren enkele leden van het VLUHR-i team beschikbaar voor vragen allerhande, gaande van de aanvraagprocedure voor het zoekjaar, over de mogelijkheden van stage na afstuderen en world@school, tot tips over concertagenda’s en vrijetijdsbesteding. Het was een geslaagd event, met levendige conversaties tussen de studenten, waarover bij tijd en stond gepost werd op onze instagram en facebook account.

Schermafbeelding 20221220 184252
© Student Welcome 2022

Gerelateerd nieuws

The French Embassy has several scholarship programmes available for academic and scientific mobility between France and Belgium during the 2024-2025 academic year.

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.