Prinselijke missie VS - Zeer succesvolle missie in de VS voor UGent

30 juni 2022

Zeer succesvolle missie in de VS voor UGent

De delegatie van UGent keerde terug van de VS met heel wat succesverhalen en opvolgpunten. Ook werd het interne netwerken met de deelnemers aan deze missie als bijzonder interessant ervaren.

Eén van de highlights was het bezoek aan Manus Bio in Augusta (regio Atlanta). Manus Bio is een bedrijf dat een vervanger voor suiker heeft ontwikkeld, die veel gezonder is dan suiker, en de bittere smaak van stevia niet heeft. Dit is het resultaat van onderzoek dat gedaan werd aan MIT. Manus Bio is een tiental jaar geleden opgericht als spin-off van MIT. UGent prof Marjan De Mey was onderzoekster aan MIT en was nauw betrokken bij de opstart van Manus Bio. Zij is er nog steeds wetenschappelijk adviseur. Een mooi voorbeeld dus van valorisatie van onderzoek en van de samenwerking tussen universiteiten en bedrijven.

U Gent

Op 6 juni was UGent Rector Van de Walle panellid in de Executive Roundtable over AI “The race towards artificial intelligence: the essential roles of open innovation and US-EU partnerships” in het Georgia Tech Research Institute Conference Center. Daarna nam de delegatie uit Gent deel aan de activiteiten in MIT en aan het Life Science Seminar “Belgium, the Health and Biotech Valley of Tomorrow”, MassBio, waar men uitgebreid kennis maakte met UGent- en andere alumni die momenteel onderzoek doen aan MIT, Harvard en andere instellingen in Boston.

Parallel heeft de UGent van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bijeenkomst te hebben met de UGent alumni in New York, en bezocht de delegatie de New York Fire Department waarmee de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen (Prof. Lahousse) samenwerkt op het vlak van de gevolgen van 9/11 op de longen van de brandweerlieden.

Check zeker ook de hashtag #BemissionUSA op Twitter en Instagram voor nog meer verhalen en foto's van deze prinselijke missie.

Gerelateerd nieuws

Op uitnodiging van de President van de Zuid-Afrikaanse Republiek, Z.E. Cyril Ramaphosa, brachten Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een staatsbezoek aan Zuid-Afrika van woensdag 22 tot en met maandag 27 maart 2023. Ons vorstenpaar werd vergezeld door een bedrijfs- en academische delegatie, waar 4 Vlaamse rectoren en 5 algemeen directeurs deel van uitmaakten.

In maart, april en mei organiseerde VLUHR-i de selecties van de beurzenprogramma's van Brains on the Move. Voor het Priority Country Programme, The Washington Center, de Zomercampussen en Gezamenlijke opleidingen zijn de resultaten reeds gekend. De resultaten van ASEM Work Placement Programme en Master Mind Scholarship zullen bekend gemaakt worden in de nieuwsbrief van juni 2023.