Prinselijke missie VS - Zeer succesvolle missie in de VS voor UGent

30 juni 2022

Zeer succesvolle missie in de VS voor UGent

De delegatie van UGent keerde terug van de VS met heel wat succesverhalen en opvolgpunten. Ook werd het interne netwerken met de deelnemers aan deze missie als bijzonder interessant ervaren.

Eén van de highlights was het bezoek aan Manus Bio in Augusta (regio Atlanta). Manus Bio is een bedrijf dat een vervanger voor suiker heeft ontwikkeld, die veel gezonder is dan suiker, en de bittere smaak van stevia niet heeft. Dit is het resultaat van onderzoek dat gedaan werd aan MIT. Manus Bio is een tiental jaar geleden opgericht als spin-off van MIT. UGent prof Marjan De Mey was onderzoekster aan MIT en was nauw betrokken bij de opstart van Manus Bio. Zij is er nog steeds wetenschappelijk adviseur. Een mooi voorbeeld dus van valorisatie van onderzoek en van de samenwerking tussen universiteiten en bedrijven.

U Gent

Op 6 juni was UGent Rector Van de Walle panellid in de Executive Roundtable over AI “The race towards artificial intelligence: the essential roles of open innovation and US-EU partnerships” in het Georgia Tech Research Institute Conference Center. Daarna nam de delegatie uit Gent deel aan de activiteiten in MIT en aan het Life Science Seminar “Belgium, the Health and Biotech Valley of Tomorrow”, MassBio, waar men uitgebreid kennis maakte met UGent- en andere alumni die momenteel onderzoek doen aan MIT, Harvard en andere instellingen in Boston.

Parallel heeft de UGent van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bijeenkomst te hebben met de UGent alumni in New York, en bezocht de delegatie de New York Fire Department waarmee de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen (Prof. Lahousse) samenwerkt op het vlak van de gevolgen van 9/11 op de longen van de brandweerlieden.

Check zeker ook de hashtag #BemissionUSA op Twitter en Instagram voor nog meer verhalen en foto's van deze prinselijke missie.

Gerelateerd nieuws

The Washington Center (TWC) is een stagecentrum in Washington D.C. waar jaarlijks een aantal studenten van Vlaamse hogeronderwijsinstellingen op stage gaan. Het aanbod van TWC is erg interessant omdat de stage gecombineerd wordt met een aantal lessen, ontwikkeling van persoonlijke en professionele competenties en netwerkgelegenheden. Bovendien biedt TWC huisvesting aan alle stagiairs.

De Mexicaanse ambassade in Brussel heeft een nieuw initiatief aangekondigd: het Agencia Mexicana de Cooperación para el Desarrollo (AMEXCID) geeft beurzen aan studenten geneeskunde uit 180 landen in de wereld. Hiermee wil Mexico zijn rol in de wereld opnemen en bijdragen aan de vorming van menselijk kapitaal van hoog niveau.