Mexicaanse beurzen voor studenten geneeskunde

24 mei 2024

Mexicaanse beurzen voor studenten geneeskunde

De Mexicaanse ambassade in Brussel heeft een nieuw initiatief aangekondigd: het Agencia Mexicana de Cooperación para el Desarrollo (AMEXCID) geeft beurzen aan studenten geneeskunde uit 180 landen in de wereld.

Hiermee wil Mexico zijn rol in de wereld opnemen en bijdragen aan de vorming van menselijk kapitaal van hoog niveau. Bovendien wordt dit beurzenprogramma ook gezien als een instrument van buitenlandse politiek en internationalisering van het Mexicaans hoger onderwijs. Studenten van Vlaamse hogeronderwijsinstellingen die willen ingaan op dit aanbod kunnen kandideren tot 28 juni. De resultaten worden bekend gemaakt op 5 augustus.

Meer informatie is beschikbaar via deze link.

Gerelateerd nieuws

27 juni 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.