Flanders Traineeship Platform gaat samenwerken met AIESEC

18 mei 2022

Flanders Traineeship Platform gaat samenwerken met AIESEC

Flanders Traineeship Platform, het consortium van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen voor stage na afstuderen, gaat samenwerken met AIESEC Belgium. AIESEC is een jongerenorganisatie die in 1948 werd opgericht in 7 Europese landen. Intussen zijn ze actief in meer dan 120 landen in de wereld.

AIESEC Belgium heeft VLUHR-i benaderd om meer visibiliteit te creƫren van hun stageaanbod. Dat past perfect binnen de werking van Flanders Traineeship Platform. De uitnodiging tot samenwerking kon dus meteen op consensus rekenen binnen het stageconsortium. Dankzij het aanbod van AIESEC zullen onze afgestudeerden niet alleen gemakkelijker een stageplaats kunnen vinden, maar ze zullen ook kunnen rekenen op voorbereiding voor vertrek en omkadering door AIESEC leden op de bestemming. Nu het Erasmus+ programma ook stages voor recent afgestudeerden buiten Europa financiert, is de timing perfect voor deze samenwerking. VLUHR-i is ervan overtuigd dat het aanbod van AIESEC drempelverlagend zal werken zodat onze afgestudeerden met een gerust hart op stage buiten Europa kunnen gaan. EPOS heeft alvast laten weten dat er 363.920 EUR ERASMUS+ budget aan VLUHR-i wordt toegekend voor stages na afstuderen vanaf 1 juni 2022. De stagebeurzen van het Flanders Traineeship Platform waren zeer populair in academiejaar 2021-2022. Dankzij het nieuwe budget en het aanbod van AIESEC kan VLUHR-i ook in 2022-2023 weer heel wat kansen bieden aan de pas afgestudeerden van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, op voorwaarde dat ze zich registreren voor hun afstudeerdatum uiteraard.

Gerelateerd nieuws

Op uitnodiging van de President van de Zuid-Afrikaanse Republiek, Z.E. Cyril Ramaphosa, brachten Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een staatsbezoek aan Zuid-Afrika van woensdag 22 tot en met maandag 27 maart 2023. Ons vorstenpaar werd vergezeld door een bedrijfs- en academische delegatie, waar 4 Vlaamse rectoren en 5 algemeen directeurs deel van uitmaakten.

In maart, april en mei organiseerde VLUHR-i de selecties van de beurzenprogramma's van Brains on the Move. Voor het Priority Country Programme, The Washington Center, de Zomercampussen en Gezamenlijke opleidingen zijn de resultaten reeds gekend. De resultaten van ASEM Work Placement Programme en Master Mind Scholarship zullen bekend gemaakt worden in de nieuwsbrief van juni 2023.