Met de fiets op stage na afstuderen in Thessaloniki!

20 december 2022

Met de fiets op stage na afstuderen in Thessaloniki, Griekenland!

De tip om na mijn studies een buitenlandse stage te doen kwam er na een gesprek met een van mijn docenten aan het RITCS, dank u Chris! Na een geannuleerde Erasmus door de pandemie besloot ik om mijn droom na te jagen en een beurs voor een stage na afstuderen aan te vragen. De keuze voor Fix In Art, Thessaloniki was snel gemaakt: hun internationale vrijwilligerswerking, progressieve mindset en community-based manier van leven intrigeerden me.

Afbeelding1 Lennert Carmen
© Lennert Carmen

Ik heb het geluk gehad in mijn jeugd veel van de wereld te zien, maar de manier waarop ontgroeide me. Vliegtuig in, vliegtuig uit, die warme wind die je een slag in het gezicht geeft en een moment van vervreemding vanwaar ik nu juist ben aangekomen. We zijn onze oriëntatie en feeling met deze aarde kwijtgeraakt in goedkope vluchten en luxe. Tijd is kostbaar maar we nemen nergens onze tijd voor.

Afbeelding2 Lennert Carmen
© Lennert Carmen

Slow travelling sprak me altijd al aan, het landschap zien veranderen naarmate je afstand overbrugt. Je ontmoet mensen, ziet de verschillende lagen van een stad wanneer je binnenrijdt, kampeert op plaatsen waar maar weinig mensen komen. Ik heb geen haast.

Na 2600 km en 10 weken fietsen ben ik aangekomen in Thessaloniki met een gezonde portie nieuwsgierigheid naar wat komt, maar stiekem ook al naar de route terug naar huis.

Afbeelding3 Lennert Carmen

Gerelateerd nieuws

Van 30 mei tot en met 2 juni 2023 nam VLUHR-i, samen met 25 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen, deel aan de jaarlijkse NAFSA conferentie. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van NAFSA als organisatie, die dus even oud is als het Fulbright programma, ging de conferentie door in Washington, DC.

Tot zijn grote spijt moest algemeen directeur Stijn Coenen op het laatste moment verstek laten gaan voor deze misse naar Senegal van 21 tot 25 mei 2023. Issa Gavage, student Automotive Management aan Thomas More, die de algemeen directeur zou vergezellen stond er dus plots alleen voor als ambassadeur van zijn hogeschool. Hij was bovendien de jongste deelnemer en de enige student in een Belgische delegatie van zo’n 350 ministers, ambassadeurs, academici en bedrijfsleiders uit diverse sectoren.