Lichte stijging van het budget voor Brains on the Move

3 januari 2024

Lichte stijging van het budget voor Brains on the Move

Het was lang afwachten maar op de avond van 22 december 2023 werd dan toch het Ministerieel Besluit Brains on the Move ondertekend door minister Ben Weyts. Met een totaal bedrag van 4.101.000 euro kunnen we dit jaar rekenen op een lichte stijging van het toegekend budget.

Het beursbedrag voor inkomende Master Mind studenten die in voorjaar 2024 geselecteerd zullen worden, wordt opgetrokken naar 10.000 euro per academiejaar. Ook het budget voor The Washington Center wordt opgetrokken, zodat de beursbedragen voor de studenten omhoog kunnen. Welke die beursbedragen dan precies worden, moet echter nog uitgeklaard worden. Hiervoor is nog overleg tussen het Departement Onderwijs & Vorming en het kabinet Weyts gepland. VLUHR hoopt hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.

Oproepen van de acties van Brains on the Move

Gerelateerd nieuws

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.


Van 8 tot 12 november 2023 nam VLUHR deel aan de European Higher Education Fair Indonesia in Surabaya en Jakarta. In de marge van deze rekruteringsbeurs, heeft de Belgische ambassade in Jakarta ook een bezoek aan het ministerie van onderwijs georganiseerd. Dit gaf aanleiding tot enkele boeiende inzichten.