Green travel: met de fiets naar EAIE 2023 in Rotterdam

20 december 2023

Op maandag 25 september reisde Study in Flanders met een delegatie van Vlaamse hogeronderwijsinstellingen met de fiets naar EAIE (European Association of International Education) in Rotterdam. EAIE is het grootste Europese event rond internationalisering in het hoger onderwijs, met meer dan 6500 deelnemers van over heel de wereld. Een 140-tal vertegenwoordigers van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen was dit jaar van de partij om gebruik te maken van de vele netwerkopportuniteiten en om deel te nemen aan insprirerende sessies en workshops die focussen op de vele aspecten van internationalisering.

Het startschot voor deze fietstocht werd in Berchem gegeven, door Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer. Na een vlotte rit van 102 kilometer werden de fietsers aan de Ahoy verwelkomd door EAIE voorzitter Piet Van Hove.

Iedere Vlaamse hogeronderwijsinstelling werkt rond de integratie van duurzaamheid in het internationaliseringsbeleid. Aan de hand van dit fietsinitiatief vestigde Study in Flanders de aandacht op duurzaamheid en ‘green travel’ in internationalisering, twee topics die steeds meer aandacht krijgen binnen het Erasumus+ porgramma en studenten- en personeelsmobiliteit.

Deze fietsactie werd gesteund door de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Den Haag. Adjunct-diplomatiek vertegenwoordiger Nikolas Bosscher fietste zelf ook mee. De logistieke ondersteuning werd verzorgd door Bastiaan Reymer, internationaal coördinator van de opleiding Automotive Technologie aan de Thomas More hogeschool.

Vlaamse delegatie fiets EAIE Rotterdam
© Piet Van Hove (EAIE, UAntwerpen), Nikolas Bosscher (Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Den Haag), Renilde Knevels (VLUHR), Evelyne Eneman (Arteveldehogeschool), Leen Lambrechts (UHasselt), Bastiaan Reymer (Thomas More), Alicia Decoster (VLUHR), Matt Tips (KU Leuven), Inge Vervoort (Thomas More) en Els Welkenhuyzen (UHasselt)

Gerelateerd nieuws

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.


Van 8 tot 12 november 2023 nam VLUHR deel aan de European Higher Education Fair Indonesia in Surabaya en Jakarta. In de marge van deze rekruteringsbeurs, heeft de Belgische ambassade in Jakarta ook een bezoek aan het ministerie van onderwijs georganiseerd. Dit gaf aanleiding tot enkele boeiende inzichten.