Interrail Global Pass for Erasmus+

24 mei 2024
2 personen met trein op achtergrond

Interrail Global Pass for Erasmus+

Het Erasmus Student Network (ESN) heeft in samenwerking met Eurail de Interrail Global Pass voor Erasmus+ gelanceerd, een Interrail Pass op maat van Erasmus+ deelnemers. Reizen per trein is een groene reisoplossing, de Erasmus+ deelnemers kunnen dus Green Travel Support aanvragen en hiermee de kosten van de treinpas compenseren. De treinpas is uitsluitend bedoeld voor Erasmus+ deelnemers om hun gastland en hogeronderwijsinstelling te bereiken en naar huis terug te keren aan het einde van het programma.

Erasmus+ deelnemers kunnen kiezen uit twee versies van de Interrail Global Pass voor Erasmus+:

  • vier dagen te gebruiken in zes maanden: dit is ideaal voor Erasmus+ deelnemers die rechtstreeks naar hun mobiliteitsbestemming willen gaan en ook rechtstreeks willen terugkeren naar huis.
  • zes dagen te gebruiken in zes maanden: dit is ideaal voor Erasmus+ deelnemers die de extra reisdagen willen gebruiken voor een tussenstop in een andere stad op weg naar hun mobiliteitsbestemming of voor een reis tijdens hun verblijf in het buitenland.

De Interrail Global Pass voor Erasmus+ biedt deelnemers dus de kans om betaalbaar en duurzaam naar hun uitwisseling te reizen terwijl ze daarnaast ook nog kunnen genieten van extra reisdagen om Europese hoogtepunten of enkele verborgen pareltjes te bezoeken.

De Interrail Global Pass voor Erasmus+ is ideaal voor studenten en medewerkers uit het hoger onderwijs die deelnemen aan een Erasmus+ academische uitwisseling voor een periode van maximaal zes maanden. De treinpas is zowel beschikbaar voor jongeren (jonger dan 28 jaar) als voor volwassenen. De jongerenpas is 25% goedkoper dan de volwassenenpas.

Meer info over de Interrail Global Pass for Erasmus+? Klik hier!

Gerelateerd nieuws

27 juni 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.